موضوع:
فرم کنترل کیفی آب مقطر
شماره رديف:
*
طبقه بندی آب مقطر آزمایشگاهی طبق استاندارد CLSI
← آب مقطر یک بار یا دوبار تقطیر
← آب دیونیزه
← آب خالص آزمایشگاهی نوع
III, II, I
نوع
I: هدایت کمتر از 1 میکروزیمنس (
GC, HPLC ، الکترولیتها ......)
نوع
II: هدایت بین 1 تا 3 میکروزیمنس ( مصارفی به جز
I)
نوع
III: هدایت حداکثر تا 10 میکروزیمنس ( تهیه محیط کشت و شستشوی لوازم شیشهای )
* حداقل هفتهای یکبار آب مقطر آزمایشگاهی برای تطابق با ویژگیها آزمون شود. این آزمون ها شامل:
کنترل از نظر میکروبی، هدایت و
TDS و
PH می باشد. (باقی مانده تبخیر ←
TDS → Total Desalt)
*
PH در نوع
I و
II غیر قابل اندازه گیری بوده و در نوع
III بین 5 تا 8 میباشد.
اقدامات اصلاحي
(در صورت نياز) |
کلونی کانت |
PH |
بررسي مواد آلي
(احياء پرمنگنات) |
بررسي مواد معدني
(تست نيترات نقره) |
هدايت الكتريكي
Conductivity |
تاريخ |
رديف |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
منفی |
8-5
(بسته به نوع نیاز ) |
عدم تغيير رنگ تا يك ساعت |
بدون رسوب |
توجه به نوع |
مقادير قابل قبول |
توضيح : آب مقطر بايستي بطور هفتگي كنترل شده و در صورت مغايرت اقدامات اصلاحي به عمل آيد |